Logo

Bladgødskning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Bladgødskning 

 

Bladgødskning er tilførsel af gødning ved sprøjtning af blade og unge skud med vandige opløsninger af plantenæ­ringsstoffer. Denne form for gødsk­ning benyttes især, hvor der konstate­res mangel på et eller nogle få stoffer, som er nødvendige for planternes rigti­ge ernæring. De næringsstoffer, som oftest tilføres gennem sprøjtning, er kvælstof og magnesium. Kvælstoftil­førslen sker ved sprøjtning med urea i 2-5‰ styrke, og magnesium tilføres i samme styrke ved sprøjtning med mag­nesiumsulfat. Ved sprøjtning med urea vil lysegrønne blade ofte få en sund grøn farve i løbet af et par dage.

På jord med et højt reaktionstal kan der blive tale om at sprøjte med 1-2‰ jern- eller mangansulfat for at modvir­ke mangel på disse stoffer. Her plejer den gunstige virkning at vise sig i løbet af 10-14 dage. Udsprøjtningen af plan­tenæringsstofferne sker som regel ved at blande gødningsstofferne i væsken til de rutinemæssige sprøjtninger mod sygdomme og skadedyr. Virkningen af denne metode ophører ved løvfald, og sprøjtningerne må gentages, såfremt jorden ikke får tilført de manglende næringsstoffer. Gødskning med urea og magnesiumsulfat på denne måde er et fast led i gødningsprogrammet i frugtplantager.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (20 stemmer)
Siden er blevet set 6.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1293811-05-2020 16:18:05 Lis Brønderslev
Rigtig god information! Jeg har nogle pelargonier, som helt tydeligt mangler mangan! Spørgsmålet er så bare, hvor jeg køber mangansulfat på 2%? Jeg kan se på landbrugssider, men har jo ikke lige brug for 50 kg! Mvh. Lis

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her