Logo

Stilkporesvamp - Polyporus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stilkporesvamp - Polyporus

Stilkporesvampe har en ofte mørktfarvet, midtstillet eller skævtsiddende, kort stok og læderagtigt, tykt kød. Sporerne udvikles i runde eller kante­de rør på hatten, som oftest er konsol­formet og flerårig. Flere arter vokser snyltende på træer.

 

Arter:

Birkestilkporesvamp (Polyporus betulinus) vokser på birketræer og er fremme det meste af året. Det er en stor svamp med 10-30 cm stor, halv­rund, hvid-grå-brunlig hat og en skævt­stillet, kort stok. Kødet er hvidt, først blødt, men senere korket.

 

Skællet stilkporesvamp (Polyporus squamosus) er en konsolsvamp, der især vokser på asketræer. Skællet stilkporesvamp kan ses i forårs- og som­mermånederne, hvor frugtlegemet er synligt. Svampen er ret almindelig; den vokser på løvtræer, især på ask. Den ofte halvrunde eller nyreformede hat bliver 10-30 cm i diameter; farven er lyst lædergul, og stokken er mørk. Hatten er først kødet, men bliver sene­re læderagtig og sej; rørene er nedlø­bende på stokken, og lugten er syrlig.

 

Vinterstilkporesvamp (Polyporus bru­malis) er fremme i efterårs-, vinter- og forårsmånederne. Svampen vokser på nedfaldne grene og på stubbe i skove, hvor den er ret almindelig. Hatten bliver 3-8 cm stor, er gråbrun med hvidt og med nedløbende, kantede rør. Kødet er sejt og hvidt. Stokken er midtstillet og grågul.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.926 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her