Logo

Afstand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Afstand 

Fra såbed plantes småplanterne ud på stør­re afstand.

Hvor stor afstanden skal være mellem planter, afhænger af planternes art og

alder. Er afstanden ikke så stor, at planterne kan udvikle sig uden at trykke hinanden, bliver de ikke gode, og sygdomme vil få let spil. Planter på så- eller stiklingebed står ofte tæt, men efterhånden som de vokser til, må afstanden mellem dem forøges. Til­trækkes planterne i drivhus, bænk eller under solfanger med senere udplant­ning for øje, må man, inden de vokser tæt sammen, tage dem forsigtigt op og plante dem ud på et nyt bed. Afstan­den skal være så stor, at der er god mulighed for, at de kan blive stående, til de skal plantes ud på det endelige voksested. Den endelige afstand mel­lem planterne afhænger af, hvor brede de bliver.

 

Jordbær plantet ud på den rigtige afstand.

 

I mange haver plantes bu­skene ret tæt for at synes af noget. Efterhånden som de gror til, må nogle derfor ryddes, så de tilbageblevne kan få det præg, som er karakteristisk for dem. Rydder man ikke i tide, bliver busketterne sammenvoksede og uden æstetisk værdi.

 

Grønsager skal have en sådan afstand, at de kan udvikle sig til ordentlige afgrøder. Afstanden i rækkerne kan ofte være mindre end mellem rækker­ne. Mindsteafstanden mellem rækker­ne bør være så stor, at man kan arbej­de med de redskaber, man har. Er hakkejernet 20 cm bredt, bør der være mindst 30 cm mellem rækkerne. Man­ge grønsager kan plantes tættere i rækken, hvis man begynder at høste af dem, før de er fuldt udviklede, f.eks. salat.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 17.878 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her