Logo

Anlægs­gartner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Anlægs­gartner

Gartnere er folk, der ud fra en faglig uddannelse dyrker planter til brug i haveanlæg, blomster til udsmykning eller grønsager til konsum. Hvor land­brugets produkter ofte er bestemt til husdyrfoder eller skal behandles, for­ædles, inden de kan bruges som men­neskeføde, er gartnerens produkter di­rekte anvendelige.

 

 

De gartnerproduk­ter, der i første omgang må interessere haveejeren, er planter, som anvendes til formgivning og udsmykning af pri­vate haver. De produceres i plantesko­ler, dvs. en gartneriform, hvor planter­ne ikke blot dyrkes, men også skoles til flytning til den private have. Haveeje­ren kan selv købe planter i plantesko­len, men da et haveanlæg består af mange andre elementer end planter, og da en have jo i sig selv er en gartneriform, er der mange haveejere, der gør brug af en anlægsgartner. Den­ne specielle gartner dyrker ikke nor­malt planter til salg i egen jord, men er mellemled mellem planteskolen og ha­veejeren. Anlægsgartneren hjælper ha­veejeren med at anlægge haven og starte og eventuelt styre plantedyrk­ningen, således at haven ad åre opnår den form og brugsværdi, haveejeren ønsker.

 

Anlægsgartneren kan også lægge fliser, udføre andre stenarbejder og græsså­ning, og kan naturligvis også ud fra sin uddannelse og erfaring rådgive haveejeren med hensyn til havens form og plantevalg. Anlægsgartnere holder sig dog ofte til virkeliggørelse af projek­ter, som er udfærdiget af en landskabs­arkitekt (havearkitekt), og som er en registrering af haveejerens ønsker, af­stemt med den økonomiske formåen. Mange selvstændige anlægsgartnere er, som mange andre håndværkere, orga­niseret i en mesterforening. Forenin­gen har under forskellige betegnelser bestået siden 1902 og hedder i dag »Landsforeningen af Danske Anlægs­gartnermestre« .

 

 

The Sunhouse is made with the world’s finest natural outdoor wood - Western Red Cedar, known for its beauty, strength, durability, and aroma.

The angle wall windows are made of high performance thermoplastic that transmits up to 90% of visible light, while filtering out harmful ultraviolet light. This is what makes it a great space for growing and nurturing your plants. Includes workbenches. Sunhouse 3,6x3,6.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!