Logo

Anlægs­gartner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Anlægs­gartner

Gartnere er folk, der ud fra en faglig uddannelse dyrker planter til brug i haveanlæg, blomster til udsmykning eller grønsager til konsum. Hvor land­brugets produkter ofte er bestemt til husdyrfoder eller skal behandles, for­ædles, inden de kan bruges som men­neskeføde, er gartnerens produkter di­rekte anvendelige.

 

 

De gartnerproduk­ter, der i første omgang må interessere haveejeren, er planter, som anvendes til formgivning og udsmykning af pri­vate haver. De produceres i plantesko­ler, dvs. en gartneriform, hvor planter­ne ikke blot dyrkes, men også skoles til flytning til den private have. Haveeje­ren kan selv købe planter i plantesko­len, men da et haveanlæg består af mange andre elementer end planter, og da en have jo i sig selv er en gartneriform, er der mange haveejere, der gør brug af en anlægsgartner. Den­ne specielle gartner dyrker ikke nor­malt planter til salg i egen jord, men er mellemled mellem planteskolen og ha­veejeren. Anlægsgartneren hjælper ha­veejeren med at anlægge haven og starte og eventuelt styre plantedyrk­ningen, således at haven ad åre opnår den form og brugsværdi, haveejeren ønsker.

 

Anlægsgartneren kan også lægge fliser, udføre andre stenarbejder og græsså­ning, og kan naturligvis også ud fra sin uddannelse og erfaring rådgive haveejeren med hensyn til havens form og plantevalg. Anlægsgartnere holder sig dog ofte til virkeliggørelse af projek­ter, som er udfærdiget af en landskabs­arkitekt (havearkitekt), og som er en registrering af haveejerens ønsker, af­stemt med den økonomiske formåen. Mange selvstændige anlægsgartnere er, som mange andre håndværkere, orga­niseret i en mesterforening. Forenin­gen har under forskellige betegnelser bestået siden 1902 og hedder i dag »Landsforeningen af Danske Anlægs­gartnermestre« .

 

 

The Sunhouse is made with the world’s finest natural outdoor wood - Western Red Cedar, known for its beauty, strength, durability, and aroma.

The angle wall windows are made of high performance thermoplastic that transmits up to 90% of visible light, while filtering out harmful ultraviolet light. This is what makes it a great space for growing and nurturing your plants. Includes workbenches. Sunhouse 3,6x3,6.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her