Logo

Bakke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bakker fungerede tidligere som en form for væksthus. De var som regel gravet noget ned i jorden, ca. 60 cm , og den indvendige dybde var 120-150 cm. Bakkerne var opbygget som vækst­huse ved hjælp af stolper, brædder og poster til at bære vinduerne. Oprinde­lig var bakkerne ensidige, dvs. at der var en enkelt side med glas, som vend­te øst-vest, men senere byggedes bak­kerne med glas i begge sider, og læng­deretningen for disse var nord-syd. Fordelen ved de dobbelte bakker var, at temperaturen almindeligvis var højere end i de ensidige.

Der var 3 typer bakker: kolde bakker, drivbakker og varme bakker. En kold bakke var helt uden anden opvarmning end Solens, mens drivbakkerne blev opvarmet ved hjælp af forbrændingsvarmen fra gød­ning, der blev gravet ned. Varme bak­ker var forsynet med varmerør, hvor­ved lufttemperaturen kunne reguleres, og det var muligt at have kulturer i disse bakker hele året rundt. I Dan­mark har man bl.a. anvendt bakker til opbevaring af krysantemum om vinte­ren. Nu bygges ingen egentlige bakker, som i mange år har været afløst af store væksthuse i erhvervsgartneriet.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her