Logo

Brønde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brønde 

Fra ethvert hus skal der være en form for spildevandsafledning, og da en så­dan ledning skal kunne renses, skal der være en brønd, man kan gå ned i. I landdistrikter og sommerhusområder løber spildevandet eventuelt gennem en septiktank eller en trix-tank. hvor affaldet bundfældes og går i forrådnel­se, mens selve vandet løber videre til en sivebrønd. Ved tagnedløb placeres der mindre brønde med sandfang, dvs. en beholder, hvor tungere partikler bundfældes, så de ikke løber ud i afløbsledningen. Er huset forsynet med en udvendig aftapningshane, er der også her placeret en brønd med sandfang ligesom i rendestensbrønde­ne ude på den offentlige vej. Hvis man lægger dræn i sin have, føres de ind på en brønd med sandfang, men bl.a. af hensyn til kapaciteten i det kommuna­le ledningsnet skal den tekniske for­valtning godkende alle ledninger. At brøndene bør holdes oprensede er klart og derfor skal deres overkant og dæksel være i niveau med flisegang eller plantebed.

De fleste brønde er dækket med cirkel­runde dæksler. Hvor brøndene ligger i et fliseareal. bør dækslet dog være kvadratisk; så er det lettere at indpasse i flisemønsteret.

 

Det er vigtigt at få placeret brønde, så at deres dæksel falder ind i flise mønsteret. I udkanten af et fliseareal bør brøndkanten nøje følge flisepladsens yderste begrænsning. Brøndene står imidlertid næsten aldrig nøjagtigt nok, og en dårlig tilhugning af de omgivende fliser er ikke særlig køn. En »måtte« af små fliser eller granitchaussésten i en regulær firkant omkring det runde eller firkantede dæksel er at foretrække.

Brønddæksler skal altid anbringes synligt i jordover­fladen. De må aldrig dækkes af jord, sten eller fliser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her