Logo

Carport

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Carport

En carport er en bilplads, overdækket med et let tag til beskyttelse mod vejrliget.

Carporten kan opbygges i forbindelse med havens og husets mure. For at opføre en carport kræves nor­malt byggetilladelse fra kommunen. I den lokale bygningsvedtægt kan der være bestemmelser for bl.a. placering i forhold til nabogrunde, byggelinje og vejmidte.

Arealet under en carport bør, ligesom tilkørslen, så vidt mulig være vandret eller højst have en stigning på 10 cm for hver m for at hindre skridning ved isslag.

Carporten kan bygges enkelt eller dob­belt og eventuelt med plads til cykler og haveredskaber. Carporten kan lige­som en pergola opbygges af bærestol­per af metal eller trykimprægneret træ. Træstolperne anbringes på en sokkel af cement for at hindre råd. Lægterne til at bære taget kan være af træ eller metal. Taget kan være af brædder. der bør være trykimprægnerede og belagt med tagpap, eternit-, metal- eller plasticplader. 

 

De fleste personbiler kan, iberegnet plads til udstigning til den ene side, rummes inden for et areal på 270x475 cm (til sammenligning regnes med et areal på 250x500 cm for offentlige parkeringspladser). De bærende stol­per bør anbringes i hjørnerne uden for dette areal. Taget bør være tilpas udhængende for at nedsætte risikoen for tagdryp og slagregn. Over grundfladen på 270x475 cm kan det være passende med et tagdække på 380x650 cm. Mellem stolperne på sider og bagvæg kan der eventuelt opsættes læskærme eller tremmeværk til slyngplanter. Anbringes en carport langs en hæk, bør taget være af klart plasticmateriale for at sikre lys til hækken. Samtidig må man give taget en hældning bort fra hækken, så at der ikke løber regnvand ned over hækken fra taget. Det er nærliggende at opføre carport og per­gola i forbindelse med hinanden, da deres opbygning i princippet er den samme.

 

Carporten kan få grønne vægge med slyngplanter som kaprifolie, klematis og vinterjasmin. »Gulvet« kan gøres grønt med græs i flisefugerne.

Se i øvrigt under indkørsel og pergola.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1341720-06-2022 16:15:53 Henrik
Bør jeg være nervøs for at en klatrerose ødelægger vores carports tag? (Trapezplader i plast) Eller lader jeg den bare vokse både over og under som den nu lyster?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her