Logo

Eksem­planter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eksem­planter

Eksemplanter er de planter, hvis saft eller kirtelhår ved berøring fremkalder kløe og udslæt. Mange mennesker får fx eksem ved at berøre Primula obconica.

Reaktionen er oftest allergisk, og ikke alle mennesker er overfølsomme for de forskellige gift­stoffer, der findes i disse planter.

Til tider ses angrebet umiddelbart efter berøring, mens der i andre rilfælde går længere tid, før reaktionen kommer. Symptomerne viser sig i reglen først ved rødmen og små blærer, der brister og væsker, når man klør på dem.

 

Bjørneklo er en af vore mest monumentale vilde planter, men talrige mennesker får eksemagtigt udslæt, hvis de bare rører denne plante.

 

Det er ofte vanskeligt at kurere eksem, men vand og sæbe bør undgås. Symptomerne kan vise sig igen efter en tids tilsyneladende helbredelse. Det er of­test hænder og ansigt, der bliver angrebet, men eksem kan forekomme over­alt på kroppen. I håndkøb findes for­skellige salver og linimenter, der kan dulme de værste gener.

 

I Planteskemaer - Eksemplanter er de vigtigste eksemplanter nævnt. Hvor særlig modtagelige perso­ner færdes, bør sådanne planter ikke findes, ligesom de bør undgås i offent­lige parker, blindehaver og anlæg ved skoler og børneinstitutioner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
99501-07-2012 04:57:42 Ove Olsen
Jeg giver advarslen 6 stjerner fordi at Bjørneklo er en af vor væste plante, jeg har oplevet personer der har prøvet at fjerne den med de bare næver uden beskyttelse, med det resultat at de har fået eksem som har varet i lange perioder, blandt en ejendomsmægler som var ude og vise en ejendom frem i Ryvangskvarteret, han ville vise hvor let den var at fjerne uden handsker på, jeg skal love for at han har bitterlig fortrudt det. Så pas på den er værre end man tror.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her