Logo

Fertilitet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fertilitet

Fertilitet betyder frugtbarhed og kom­mer af det latinske ord fertilitas. I botanikken anvendes udtrykket selv­fertilitet om arter og sorter, som kan befrugte sig selv. Den modsatte egen­skab kaldes selvsterilitet.

 

Billede:

Frej (Frey) er Gud for kvinder og undertrykte og for mænds velfærd og ejendom. Frej er også frugtbarhedsgud, det vil sige at vikingerne ofrede til Frej hvis høsten skulle blive god. Ansvarlig for kornets vækst, skift mellem regn og sol og dyrenes avl. En sand frugtbarhedsgud. Bliver ofte afbilledet med fallos, som jo symboliserer fertilitet (frugtbarhed). Og endelig også Kærlighedsgud, for den lidenskabelige og hede kærlighed. Men han forbindes også undertiden med fred, da han ikke accepterede nogle våben på sin gård.

Bor i Alfheim. Søn af Njord og muligvis dennes søster Skadi. Gift med Gerd. Har med hende sønnen Fjølner. Han har grisen Gyldenbørste, der trækker hans vogn, skibet Skibladner og et sværd der svinger sig selv. Han har også tjenerne Skirner, Byggver og Beyla. Han var en af de meget brugte guder, da han var gud for frugtbarhed, d.v.s. afgrøders spiren frem etc.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her