Logo

Flora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flora

Ordet »flora« er dannet af det latinske ord »flos«, som betyder blomst. I den romerske oldtid var Flora navnet på gudinden for planteverdenen og for fødsel. Hun blev fejret hvert år fra 28. april til 3. maj ved festen Floralia, hvor man smykkede husene og sig selv med blomster.

Ved en egns eller et lands flora forstås alle de planter, som vokser vildt eller forvildet i det pågældende område, lige fra de enkleste svampe til de højeste træer. Man kan tale om markflora, moseflora, om Danmarks flora osv., men man kan også dele floraen op i svampeflora, græsflora, blomsterflora m.fl.

Flora benyttes også som betegnelse for bøger, som beskriver planter systema­tisk og indeholder nøgler, der gør det muligt at bestemme de planter, som findes i et land eller på en egn. Her­hjemme kendes f.eks. Rostrups Flora og Raunkjærs Flora, som sammen med billedfloraerne omtaler og beskriver samtlige vilde, danske planter. For de fleste vil det være lettest at bruge en farveflora. Her kan man uden særligt kendskab finde frem til de fleste plan­ter ved hjælp af farvelagte tegninger eller farvefotografier.

Der findes et utal af floraer, dækkende alle egne af verden, men også specielle plantegrupper eller -familier. Mens en dansk flora over blomsterplanter om­taler 800-900 arter, findes der floraer, som er mere omfattende. Således om­fatter Flora of West Africa ca. 8000 arter.

Botanikere fra hele Europa har siden 1965 arbejdet på en kortlægning af alle vildtvoksende planter i Europa, samlet i et værk ved navn Atlas Florae Europae.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 2,5 (24 stemmer)
Siden er blevet set 2.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?Effektiv reklame - klik her