Logo

Hængeplanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hængeplanter

Begrebet hængeplanter omfatter alle planter, der fra naturens hånd har bløde stængler, så at væksten bliver hængende, nedliggende eller kryben­de. Klatreplanter og slyngplanter kan også bruges som hængeplanter, idet deres stængler bliver hængende, hvis de ikke har noget at vokse op ad. Mange planteslægter rummer både op­retvoksende og hængende planter.

Der er mange anvendelsesmuligheder for hængeplanter. De kan bruges i hængeskåle, såkaldte ampler, og på steder, hvor planterne kan hænge ned ad vægge, i altankasser eller i store baljer. De hængeplanter, der egner sig til indendørs brug, er som regel skyg­getålende, Ved tilplantningen af store baljer bør man altid supplere de hæn­gende planter med planter med opret vækst.

 

Russervin (Cissus antarctica) er en populær hængeplante

 

Et lille udvalg af de mange hængeplan­ter er anført i Planteskemaer / Hængeplanter til stue og vinterhave - se skemaet eller læs nærmere om disse planter i artik­lerne under deres respektive danske navne.

Hængeplanter til udendørs brug omfat­ter især ikke-hårdføre udplantnings­planter som blomsterkarse, lobelie og petunie, der alle er omtalt i separatar­tikler under deres danske navne.

 

Fløjlstanke (Columnea hybrida 'Stavanger') med et væld af røde blomster.

 

Blå betlehemsstjerne (Campanula isophylla 'Mayi').

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (21 stemmer)
Siden er blevet set 16.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her