Logo

Kultivator

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kultivator

Til behandling af ujævn og knoldet, især leret jord, der ønskes anvendt som så- eller plantebed, anvendes med for­del en håndkultivator, idet riven er mindre velegnet til dette arbejde. Håndkultivatoren skal have et langt skaft, og tænderne skal være fremstillet af godt fjederstål. De skal være stærkt bøjede og kan ende i en såkaldt »gåse­fodslab«.

Kultivatoren bør under arbejdet ikke presses ned i jorden, men holdes såle­des, at den selv arbejder sig ned. Til et bekvemt bed kultiveres der først på langs, derefter på tværs, idet kultivatoren føres hurtigt gennem jorden, hvil­ket får knoldene til at smuldre. Håndkultivatoren er tillige fortrinlig til at løsne jord, der er blevet sammen­presset af færdsel eller regn og van­ding. Den anvendes også mellem plan­terækkerne i køkkenhaven, hvor den vælter småukrudtet, så at det enten dækkes af jord eller får rødderne vendt op i luften, hvor de tørrer ud; til bekæmpelse af større ukrudt er hånd­kultivatoren imidlertid mindre egnet.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?