Logo

Landbohøjskolen - Det Biovidenskabelige Fakultet - LIFE

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Landbohøjskolen - Det Biovidenskabelige Fakultet - LIFE

Landbohøjskolens hovedbygning blev taget i brug i 1858. Landbohøjskolen er et dansk jord­brugsuniversitet, hvis fulde navn er Den Kongelige Veterinær- og Landbo­højskole. Den giver undervisning i ve­terinærvidenskab, landbrug, havebrug, skovbrug og mejeribrug samt fødeva­rebehandling. Tidligere har man også undervist i landmåling, men denne disciplin er flyttet til Ålborg Universi­tetscenter. Kandidater, der har bestået eksamen, kaldes cand. med. vet. (dyr­læge), cand. agro. (agronom), cand. hort. (hortonom), cand. silv. (forst­kandidat); cand. laet. (mejeribrugs­kandidat) og cand. brom. (levneds­middelkandidat). Som overbygning på de forskellige jordbrugsvidenskabelige studie retninger kan der erhverves en licentiatgrad og en doktorgrad, der forkortes til henholdsvis lic. agro. og dr. agro.

Landbohøjskolen begyndte som en ve­terinærskole i 1773 og blev flyttet til Frederiksberg fra Københavns cen­trum i 1858. 1863 blev der oprettet en havebrugsafdeling. - Undervisningen var indtil omkring 1970 lagt i meget faste rammer med en 1., 2. og 3. del, med en række fag, som alle elever skulle gennemgå. I 1. del blev der givet undervisning i grundvidenskaber som matematik, kemi, fysik og botanik, i 2. del blev de anvendte videnskaber gen­nemgået, fx jordbunds- og arvelig­hedslære, plantefysiologi, plantepato­logi m. fl.

3. del ved havebrugsstudiet blev anvendt til praktiske fag som planteskoledrift, frugtavl, blomster­dyrkning, plantedrivning og havearki­tektur. Efter 1970 er en række fag blevet valgfrie, så at de studerende selv kan sammensætte studiet.

Ved oprettelsen af Landbohøjskolen i 1858 var der ca. 200 studerende og lærere, mens der i 1980 var ca. 1500 studerende og 130 videnskabelige medarbejdere. Skolens ledelse er i dag lagt ud i de enkelte fagråd, der sam­mensættes af 50% videnskabelige med­arbejdere, 25% teknisk-administrativt personale og 25% studerende; herfra vælges repræsentanter til konsistorium og rektorat.

Landbohøjskolens bygninger blev i 1970 udvidet med et højhus på tidlige­re forsøgsarealer langs Bülowsvej, mens pomet og arboret har særlige arealer i henholdsvis Tåstrup og Hørs­holm. Se også artiklerne Arboret, Havebrugskonsulent, Havebrugsundervis­ning, Landskabsarkitekt og Pomet.

 

Det kan tilføjes at Landbohøjskolen siden 2007 har hørt under Københavns Universitet, og at den har skiftet navn til Det Biovidenskabelige Fakultet (Faculty og Life Science). I daglig tale LIFE.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 2,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!