Logo

Landbohøjskolen - Det Biovidenskabelige Fakultet - LIFE

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landbohøjskolen - Det Biovidenskabelige Fakultet - LIFE

Landbohøjskolens hovedbygning blev taget i brug i 1858. Landbohøjskolen er et dansk jord­brugsuniversitet, hvis fulde navn er Den Kongelige Veterinær- og Landbo­højskole. Den giver undervisning i ve­terinærvidenskab, landbrug, havebrug, skovbrug og mejeribrug samt fødeva­rebehandling. Tidligere har man også undervist i landmåling, men denne disciplin er flyttet til Ålborg Universi­tetscenter. Kandidater, der har bestået eksamen, kaldes cand. med. vet. (dyr­læge), cand. agro. (agronom), cand. hort. (hortonom), cand. silv. (forst­kandidat); cand. laet. (mejeribrugs­kandidat) og cand. brom. (levneds­middelkandidat). Som overbygning på de forskellige jordbrugsvidenskabelige studie retninger kan der erhverves en licentiatgrad og en doktorgrad, der forkortes til henholdsvis lic. agro. og dr. agro.

Landbohøjskolen begyndte som en ve­terinærskole i 1773 og blev flyttet til Frederiksberg fra Københavns cen­trum i 1858. 1863 blev der oprettet en havebrugsafdeling. - Undervisningen var indtil omkring 1970 lagt i meget faste rammer med en 1., 2. og 3. del, med en række fag, som alle elever skulle gennemgå. I 1. del blev der givet undervisning i grundvidenskaber som matematik, kemi, fysik og botanik, i 2. del blev de anvendte videnskaber gen­nemgået, fx jordbunds- og arvelig­hedslære, plantefysiologi, plantepato­logi m. fl.

3. del ved havebrugsstudiet blev anvendt til praktiske fag som planteskoledrift, frugtavl, blomster­dyrkning, plantedrivning og havearki­tektur. Efter 1970 er en række fag blevet valgfrie, så at de studerende selv kan sammensætte studiet.

Ved oprettelsen af Landbohøjskolen i 1858 var der ca. 200 studerende og lærere, mens der i 1980 var ca. 1500 studerende og 130 videnskabelige medarbejdere. Skolens ledelse er i dag lagt ud i de enkelte fagråd, der sam­mensættes af 50% videnskabelige med­arbejdere, 25% teknisk-administrativt personale og 25% studerende; herfra vælges repræsentanter til konsistorium og rektorat.

Landbohøjskolens bygninger blev i 1970 udvidet med et højhus på tidlige­re forsøgsarealer langs Bülowsvej, mens pomet og arboret har særlige arealer i henholdsvis Tåstrup og Hørs­holm. Se også artiklerne Arboret, Havebrugskonsulent, Havebrugsundervis­ning, Landskabsarkitekt og Pomet.

 

Det kan tilføjes at Landbohøjskolen siden 2007 har hørt under Københavns Universitet, og at den har skiftet navn til Det Biovidenskabelige Fakultet (Faculty og Life Science). I daglig tale LIFE.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (21 stemmer)
Siden er blevet set 5.751 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her