Logo

Rive

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rive

Haverive med let krummede tænder og et solidt skaft af asketræ. River findes i mange størrelser, model­ler og materialer. En rive, som skal jævne jord og smuldre eller samle jordknolde og mindre sten ned til en dybde af et par cm, må ikke være for let. Riven skal have så langt et skaft, at man kan stå oprejst under brugen, og både skaftet og hovedet med tænderne skal være solide. Tænderne skal være buede, så at de af sig selv arbejder sig lidt ned i jorden. En rive med et hoved på ca. 35 cm's bredde og omkring 14 tænder er god til at jævne bede med; den er tilstrækkelig tung til at kunne udføre et godt stykke arbejde uden at skulle presses ned med håndkraft.

Til at rive i bede mellem planter vil en mindre rive være at foretrække. Her kan man benytte den såkaldte riv-let­rive, hvis hjørner er buede, så at de ikke ødelægger planterne. Da de små river ikke arbejder sig så godt ned i jorden, bør denne først være løsnet med en håndkultivator.

 

Løvrive med fjedrende tænder af metal eller plastic.

 

Til sammenrivning af langt, afslået græs eller nedfaldent løv om efteråret er haveriven uegnet; hertil anvendes, alt efter omstændighederne, en løvrive eller en gummirive. Løvriven eller fje­derriven har lange, fjedrende tænder af metal eller plastic; hovedet danner en trekant, og tænderne danner en stump vinkel med fladen, hvorfor de ikke arbejder sig ned i jorden. Løvri­ven er tillige velegnet til forårsrensning under hække o. lign., idet den medta­ger visne kviste, grenstumper, mindre sten og andet affald, som gummiriven glider hen over. Gummiriven er mere skånsom i bede, busketter og på græs­plæner, idet den ikke medtager rodfæ­stet plantevækst, men kun fjerner løst materiale. I haver på let og porøs jord kan den i reglen erstatte løvriven, som kan være lidt for brutal for den sarte bundbevoksning.

 

Rive med flade tænder, beregnet til udluft­ning af græsplænen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her