Logo

Rodbrand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodbrand

Rodbrand, rodhalsråd eller »sorte ben« er en forrådnelse med efterføl­gende brun- og sortfarvning af rodhal­sen hos en række urteagtige planter, der ofte visner ved angrebet. Sygdom­men fremkaldes af en række svampe som rodfiltsvamp (Corticium solani), Pythium, Fusarium, Phytophthora og Rhizoctonia. De snylter på en lang række plantearter, og efter at have overvintret som sporer eller mycelium på dødt plantemateriale, der tidligere er dræbt af svampene, kan de om foråret fortsætte angrebene på levende

planter. Kimplanter er meget modta­gelige, og det er derfor vigtigt at bruge smittefri, eventuelt kogt jord. I drivhu­se må jorden skiftes ud, eller der kan anvendes plasticposer med kunst jord. Foruden de kendte svampeparasitter kan mange svampe i jorden angribe og ødelægge planter, der er svækket. Så­ring, overgødskning eller udtørring kan være årsag til svækkelsen, der kan forebygges med sårbehandling, nedsat gødskning og intensiv vanding.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.018 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?Effektiv reklame - klik her