Logo

Rygemidler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rygemidler anvendes til bekæmpelse af skadelige insekter og svampe i driv­huse, lagerrum o.lign., idet det ofte er lettere og mere økonomisk at udbringe midlerne på denne måde end ved sprøjtning og pudring. Rummene skal kunne lukkes tæt, og rygningen skal foregå i stille vejr, så der kan foretages en nøjagtig dosering.

Parathion anvendes mod bladlus og spindemider, lindan mod bladlus, og svovl mod meldug og andre svampe. Rygningen foretages f.eks. ved, at im­prægneret papir antændes. Flammen pustes ud, og fra det glødende papir frigøres det virksomme stof i luftfor­mig tilstand. Rygemidlerne fås også i såkaldte bomber eller tabletter, til hvilke der anvendes særlige tændsatser. I privathaver må man ikke anven­de midler, der er klassificeret i X­gruppen (se artiklen Fareklasser), hvortil midler som blåsyre o.lign. hø­rer. Brugen af disse midler kræver, at udøveren har. et såkaldt giftcertifikat og har gennemgået et rygekursus, da rygemidlerne foruden at være effektive over for skadevoldere også er specielt farlige for mennesker og husdyr.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?