Logo

Topdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Topdressing


Topdressing består af et 10-15 cm tykt lag organisk materiale som staldgødning, halm, spagnum, barkflis eller kompost, lagt oven på jorden omkring en plante. En topdressing holder på fugtigheden og skaffer ny næring til planterødderne, efterhånden som ma­terialet formulder.


I haven kan man topdresse om foråret eller først på sommeren. Man bør ikke dække kold eller frossen jord, og man skal vande grundigt, hvis jorden under den påførte topdressing er tør. Græs­plæner kan topdresses med et tyndt lag spagnum eller enhedsjord tidligt om foråret, fordelt på plænen med en gummirive i et højst 5 cm tykt lag. Planter med lodret jordstængel som jordbær og primula er tilbøjelige til at skyde sig op af jorden og blotte jord­stænglen, så at de næsten kommer til at »stå på stylter«. Ved topdressing med kompost eller enhedsjord kan rodhal­sen bringes til at befinde sig på det naturlige sted, lige i jordoverfladen. I urtepotter kan jorden efterhånden syn­ke sammen; her kan man topdresse med enhedsjord eller lignende, even­tuelt efter først at have fjernet de øverste udpinte cm af pottejorden. I deres drivhuse benytter gartnerne sig af topdressing til agurke- og tomatkul­turer.


Topdressing hos potteplanter:

Udskiftning af det øverste pottejordlag, hvorved man kan undgå at skulle plante om.
Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?