Logo

Trillebør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trillebør

Den klassiske trætrillebør med hjulet foran kassen bruges ikke meget i dag; den havde ganske vist den fordel at være næsten uopslidelig og punkterfri, men var tung at løfte og skar sig let ned i opblødt jord. Den moderne type af metal og med luftringshjulet placeret godt inde under kassen er betydelig lettere at håndtere og mere skånsom mod gange og græs; til gengæld er holdbarheden ringere, medmindre bø­ren renses efter brugen og opbevares under tag. Lufthjulet skal have det rette tryk; er der for lidt luft i det, bliver børen tung at arbejde med.

 

Lethåndterlig trillebør af lakerede stålpla­der og med kraftigt gummihjul.

 

Til den lille parcelhushave er den egentlige trillebør ofte for stor, såvel i forhold til de mængder, der skal trans­porteres, som til den plads, den opta­ger i skuret.

 

Her egner f.eks. en 75 liters havebør på 2 hjul sig bedre; der findes bl.a. let håndterlige modeller af lakeret stål i handelen. Hjulene har massiv ring, så at man slipper for at tænke på punktering. Passes og renhol­des havebøren, kan den holde i ikke så få år. Men der er naturligvis grænser for, hvor tunge læs den kan transporte­re; også fordi de smalle hjul ved over­vægt presses ned i jorden. Ved kørsel på blød jord, og for den sags skyld også på en blød plæne, bør man altid anven­de trilleplanker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her