Logo

Varmebehandling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varmebehandling

Lagertemperaturen ved opbevaring af frugter, løg og knolde påvirker de biologiske processer. Lave tempera­turer sinker dem, og høje temperatu­rer fremmer dem. Disse forhold benyt­ter man sig af ved eftermodning af frugt, ved fremskyndelse af blomster­dannelsen i blomsterløg og ved øde­læggelse af blomsteranlæg hos spise­løg. Blomsterløg kan i en kortere eller længere periode udsættes for tempera­turer på 20-26°C; så bliver blomsteran­læggene hurtigere udviklet, og løgene kan drives tidligere frem i gartne­rierne; sådanne »præparerede« løg kan derfor fås i blomst allerede før jul, mens de ved almindelige drivrnetoder først ville komme i blomst hen på foråret. Ved stærkt forøget varmetil­førsel kan man ødelægge blomsterdan­neisen hos stikløg af rødløg og skalot­teløg, uden at det går ud over løgenes bladanlæg og vækstpunkter. I et par måneder opbevares disse løg ved 30-32°C, og når de udplantes på friland det følgende forår, kan man undgå, at løgene danner stokløbere, dvs. sætter blomsterstængler, og løgene kan an­vendes som spiseløg.

Se også artiklen Varmtvandsbehand­ling.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her