Logo

Aloinopsis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aloinopsis

Disse små planter findes i Kapprovinsen i Sydafrika. De er lavtvoksende. uden stængler over jorden, men med en fortykket eller opsvulmet stængel eller rodstok under jorden. Bladene er lysegrå, gråbrune eller grønne. Mange arter har vorter, men ikke alle, og nogle ser tandede ud. Blomsterne er enten gule, gule med en rød midterstribe eller lyserøde.

Tre af arterne, Aloinopsis rosulata, Aloinopsis rubrolineata og Aloinopsis schoonesii (øverst) har ens overhud, der minder om firbenskind. Aloinopsis schoonesii har en ekstremt stor rodstok sammenlignet med den del af planten, der er over jorden. Som de siger med et isbjerg, er der 10 % over jorden, og 90 % under jorden.

 

Den eneste art med lyserøde blomster er Aloinopsis spathulata (herover), som passer godt med de gråligt lyserøde, spatelformede blade. Ekstra dræning kan anbefales, og planterne vokser sidst på sommeren, om efteråret og om vinteren. Formeringen sker fra frø. Selvom de kan stiklingformeres. gør man det normalt kun for at redde en plante, der ellers ville dø.

Andre slægter, der skal behandles på samme måde, er: Delianthe, Nananthus, Rabiea og Titanopsis.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her