Logo

Chiasto­phyllum - Chiastophyllum oppositifolium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chiasto­phyllum - Chiastophyllum oppositifolium

Chiastophyllum er sammensat af de to græske ord khiastos, der betyder kors­stillet, og phyllon, der betyder blad; oppositifolium er latin og betyder med modsat stillede blade.

Chiastophyllum oppositifolium er en lil­le sukkulent (saftplante), som kun bli­ver 15 cm høj. Skønt lidt uanselig er den meget anvendelig, fordi den med sin særprægede, lidt løse bladroset er en god afveksling mellem andre stenbedsplanter. Bladene er korsvis mod­satte, rundt ægformede, kødede og tandede i kanten. I begyndelsen er de matgrønne, men med alderen bliver de smukt røde. Blomsterne, det sidder i et aks i toppen af de røde blomster­stængler, er små og gule, og når de er fuldt udsprungne noget hængende. De kommer frem midt på sommeren.

 

Vækstkrav: Chiastophyllum er hård­før, men den foretrækker en noget tør, veldrænet, kalkholdig jord i fuld sol. Den stammer fra Kaukasus, hvor den vokser i op til 2000 m's højde, og er derfor også i stand til at overleve den danske vinter.

 

Chiastophyllum er en god fugeplante, både på en fliseplads og i en lodret mur af kampesten eller knækfliser.

 

Formering: Sker sikrest ved deling om efteråret; men skal man bruge mange småplanter, kan Chiastophyl­lum også stiklingformeres.

 

Anvendelse: Chiastophyllum er velegnet til plantning på stenbede og i fugerne på et stengærde eller en knækflisemur. Sørg for tilstrækkeligt dræn med ral eller perlegrus, så over­flødigt vand ledes bort.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her