Logo

Julekaktus - Schlumbergia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julekaktus - Schlumbergia

En gruppe blandede julekaktus (Schlumbergia).

Denne slægt omfatter de velkendte julekaktus. Det er ikke en egentlig art, men en række krydsninger, der er opstået i forbindelse med dyrkning. De fleste af de planter, der nu sælges som julekaktus, har en lidt anderledes nedstamning og også en større række af blomsterfarver. De nyere former blomstrer ofte lidt tidligere på året end ved juletid. De ældre krydsninger blomstrede som regel slet ikke til jul, men langt oftere i januar eller februar. Julekaktussernes blomstring sættes i gang af den aftagende daglængde, og det er vigtigt ikke at forstyrre den med for meget kunstigt lys. Ligesom mistel tenkaktus er de skovvoksende kaktus og kræver derfor sur, tørvebaseret kompost, ingen lange tørkeperioder og regelmæssig overbrusning for at skabe en fugtig atmosfære. Planterne kan efterhånden blive ret store og lave nogle meget imponerende blomstringer med flere hundrede blomster fremme på en gang. Den traditionelle julekaktus har magentarøde blomster, men de nyere former har mange varianter. Der er også en ren hvid form, som imidlertid vil udvikle lyserøde spor i blomsterne, medmindre den holdes ret varmt. Der findes også nogle beslægtede arter, som blomstrer lidt senere på året. Schlumbergia gaetneri, også kaldet påskekaktus, har mindre skarlagenrøde blomster. Julekaktus bliver nogle gange podet på en højtvoksende Cereus for at give en opstammet plante. Det kan blive et meget imponerende eksemplar.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (25 stemmer)
Siden er blevet set 4.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1387926-02-2024 16:00:33 Sisse
Hvad er en "tørvebaseret kompost" Jeg har søgt flere steder og kan ikke finde jord med den betegnelse. Kan skov jord evt. bruges ?
91411-11-2013 11:06:00 simon
det var en god oplysning med sur jord alias spagnum. tak for det.
91509-11-2013 22:35:45 Christina Gottlieb
Tak for god info om Schlumbergia !
91605-05-2013 10:27:10 else mønsted
der var ting jeg ikke vidste jeg troede de skulde have en tørkeperiode


Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her