Logo

Kranskaktus - Rebutia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kranskaktus - Rebutia

Slægten Rebutia rummer arter, som passer perfekt til den kaktus interesserede nybegynder. De er meget nemme at dyrke, og mange af arterne vil blomstre efter to års forløb ved betingelser, der ikke er mere krævende end en solbeskinnet vindueskarm. De blomstrer om foråret fra plantens basis, og der findes en god række af blomsterfarver, fra røde til lyserøde og gule. Nogle arter kan danne ret store klynger og producerer hundredevis af blomster hvert år. Nogle af arterne er blevet krydset, da de gerne sætter frø som dyrkede. De mere almindelige arter inkluderer Rebutia senilis (øverst) med hvide torne og usædvanlige røde blomster, Rebutia marsoneri med gule blomster og Rebutia minuscula med røde til lyserøde blomster.

Rebutia fiebrigii er nem at kende med sine ret lange torne og orange blomster. Det samme er Rebutia krainziana med røde blomster og meget korte hvide torne.

Rebutia heliosa, der er en ret ny opdagelse, er mindre med meget tætte, kamformede torne. Den er en anelse mere vanskelig end Rebutia krainziana og skal vandes mindre eller sættes i en mere porøs kompost. Vi har også fundet, at Rebutia muscula er en smule mere vanskelig end den gennemsnitlige rebutia. Denne art har tætsiddende hvide torne og orange blomster. En anden relativt ny art er Rebutia perlexa som har ret små hoveder og blegt lyserøde blomster.

Fra en lidt anderledes gruppe rebutiaer har vi Rebutia pygmaea. Den vokser lidt langsommere, har laksefarvede blomster og er meget udsat for angreb af spindemider.

 

Rebutia krainziana

 

Rebutia muscula

 

Rebutia pygmaea

 

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?



Effektiv reklame - klik her