Logo

Madagaskarsøjle - Pachypodium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madagaskarsøjle - Pachypodium

Denne slægt af sukkulente planter rummer omkring 13 arter, som kommer fra det sydlige Afrika og Madagaskar. De kræver alle veldrænet kompost, og de må ikke overvandes. De findes i forskellige former og størrelser, men de har alle sammen pigge eller torne.

De to nemmeste og meget ensartede arter, man kan dyrke, er Pachypodium lamerei, som har grønne skinnende blade, og Pachypodium geayi med mørkere, smallere blade. De passer fint til indendørs dyrkning. I naturen kande blive 8 m høje, men en tredjedel af den højde er mere realistisk under glas. Pachypodium lamerei kan blomstre, når den er omkring 2 m. Planten bærer hvide duftende blomster i toppen. Pachypodium namaquanum ligner disse to arter, men den kommer fra Namibia i stedet for Madagaskar.

Den er også kendt under navnet halvmænd. Denne plante vokser meget langsommere og kræver en virkelig varm og solbeskinnet plet i drivhuset eller vinterhaven.

Der findes andre arter, som kræver noget mere opmærksomhed. Pachypodium baronii har let røde blomster.

Pachypodium baronii var. »Windsori« har klart røde blomster.

Pachypodium densiflorum har mørkegule blomster, Pachypodium rosulatum lysegule blomster og Pachypodium brevicaule kromgule blomster.

De formeres alle sammen fra frø.

 

Pachypodium brevicaule

 

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1345717-09-2022 14:01:51 Lene Nordby Villumsen
Jeg har to 20 år gamle Madagascarsøjler (Pachypodium lamerei), den ene har dannet to rodskud, kan jeg forsigtigt skære dem væk og plante dem? Jeg vil jo ikke skade “moderplanten” så derfor spørger jeg jer.
1317523-05-2021 06:35:37 Jannie
Samme problem som Vinja og Anders,mangler også svar!MVH Jannie
1237324-08-2018 22:24:26 Vinja
jeg har samme problem som Andreas med at min Madagaskarsøjle som udvikler nye blade som bliver sorte og falder af men de gamle blade er grønne . hvad gør jeg dog forkert MVH Vinja
1220812-05-2018 15:09:13 Andreas
Hej HaveABC Jeg har en Madagaskarsøjle i ca. en meters højde, som er begyndt at udvikle nye blade. Disse blade bliver dog hurtigt sorte og falder til sidst af. Ældre blade fra forrige år har derimod ingen problemer med fortsat at være grønne. Har I nogle råd til, hvordan jeg undgår at nye blade bliver sorte? Venlig hilsen Andreas

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her