Logo

Neobuxbaumia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Neobuxbaumia

Denne lille gruppe af me­xicanske kaktus var tidligere inkluderet i Cephalocereus, men disse planter danner ikke noget cephalium før blomstringen. De kan blive ret store, og de skal bruge meget plads. De er alle natblomstrende, og når først de når blomstringsstørrelsen, hvilket godt kan lade sig gøre i kultur, producerer de mange blomster.

Den hurtigstvoksende og nemmeste art er Neobuxbaumia euphorboides fra det nordlige Mexico. Den kan vokse 15-20 cm på et år, og den vil begynde at blomstre, når den er omkring 1,25- 1,5 m høj. Blomsterne er blegt lyserøde og 5 cm i diameter. Den vokser bedre, hvis den holdes ved over 5°C.

 

 

Neobuxbaumia polylopha kommer fra det centrale Mexico, og den er noget langsommere i væksten, i det mindste i de yngre stadier. Stænglen er en god del tykkere og har mange flere ribber. Hos os vokser den kun 5-8 cm om året. Vores plante, der er omkring 1,25 m høj, begyndte at blomstre i 1996. Blomsterne er mindre end Neobuxbaumia euphorboides og med en dybere rød farve. Vi har fundet, at denne art nemt får skader i overhu­den, medmindre den holdes på omkring 10°C. Det er derfor ret overraskende, at store eksemplarer af denne art vokser udendørs i de eksotiske haver i Monaco og andre steder på den franske Riviera. Den kan til sidst blive mere end 6 m høj. Andre arter, såsom Neobuxbaumia tetetzo, trives tilsyneladende ikke godt med at blive dyrket.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her