Logo

Nopalxochia - Nopalxochia phyllantoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nopalxochia - Nopalxochia phyllantoides

Nopalxochia er en epifytisk kaktus, som stammer fra Mexico. Dens navn er en latinisering af det aztekiske plan­tenavn nopalnochotzli. Nopalxochia phyllantoides dyrkes en del, men går for det meste under navnet Phyllocac­tus 'Deutsche Kaiserin'; den dyrkes især i Tyskland og Østrig. Nopalxochia har lange, tynde, hængende stængler, der er flade og bladlignende, mørkegrønne og lancetformet tilspidsede med takkede kanter og tydelige hoved­- og sidenerver. De rosafarvede, tragt­formede blomster er ca. 10 cm lange. Den blomstrer to gange om året.

 

Nopalxochia phyllantoides er en bladkaktus med to årlige blomstringer.

 

Pleje: Om sommeren kan Nopalxochia anbringes udendørs på et let skygget sted, p.gr. af den hængende vækst dog bedst ophængt i en krog i et træ eller et tag. Selvom jorden aldrig må være våd i længere tid ad gangen, tåler Nopalxo­chia dog heller ikke udtørring.

Om efteråret tages planten ind, før frosten begynder, og opbevares køligt og forholdsvis tørt, indtil blomster­knopperne udvikles. På dette tids­punkt må planten ikke flyttes (drejes), idet knopperne så kan falde af. Når knopperne begynder at vise farve, stil­les planten lidt varmere og vandes og overbruses regelmæssigt. Som alle epi­fytter kræver Nopalxochia en let, kalk­fri jordblanding med meget spagnum.

 

Formering: Nopalxochia formeres ved 5-10 cm lange stængel stykker fra den midterste del af stænglen; stængelspid­sen bruges ikke.

 

Sygdomme: Af og til ses det, at en eller flere stængler bliver gule og langsomt tørrer ind. Det skyldes angreb af virus og kan ikke bekæmpes ved kemiske midler. Hvor kun dele af planten er angrebet, må de angrebne dele fjernes og brændes eller på anden måde de­strueres, idet de ellers kan smitte sundt plantevæv. De sunde stængler kan bru­ges til opformering i en ny, desinficere t jordblanding.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.759 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
529704-06-2016 17:32:25 Grethe Boilesen
jeg ønsker og køberosa bladkaktus hvordan og hvor handles den
529604-06-2016 17:32:24 Grethe Boilesen
jeg ønsker og køberosa bladkaktus hvordan og hvor handles den

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her