Logo

Oreocereus - Oreocereus celcianus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oreocereus - Oreocereus celcianus

Oreocereus-arterne er for det meste hvidhårede og stærkt tornede, korte søjlekaktus, som findes på højsletterne i Andesbjergene, hvor nogle af dem vokser i indtil 4000 m's højde. Tornene er nærmest ravfarvede.

Oreocereus celcianus bliver som ældre stærkt forgrenet ved grunden. Den kan blive op til 100 cm høj og få et stamme­omfang på 8-12 cm. Behåringen er meget tæt, og tornene er ca. 8 cm lange og varierende i farve. Blomsterne er rosafarvede.

 

Oreocereus celcianus kan blive op til 100 cm høj.

 

Pleje: Oreocereus kræver en solrig pla­cering med høj dagtemperatur og lav nattemperatur; jordblandingen skal være næringsrig. Om sommeren tilfø­res jævnlig vand og næring, mens der om vinteren, når temperaturen er lav, kun sjældent tilføres vand og aldrig næring. Den bedste vækst hos Oreoce­reus opnås, når den er udplantet frit i bunden af en vinterhave eller et kold­hus. Formeres ved frø, stikling eller podning.

 

Oreocereus er stærkt håret og måske vor smukkeste søjlekaktus.

 

Varieteter:

Oreocereus celcianus var. fossulatus bliver op til 200 cm høj og er

forgrenet, også op ad stænglen. Blom­sterne er violette.

Oreocereus celcianus var. hendriksenia­nus bliver knap 100 cm høj. Planterne danner tæt forgrenede grupper. Behå­ringen er kaffe brun i toppen af skud­det, og blomsterne er karminrøde.

Oreocereus celcianus var. trollii danner op til 60 cm høje, ·forgrenede plante­søjler, der er besat med hvide hår og store rødbrune eller gule torne. Blom­sterne er rosafarvede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.523 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her