Logo

Pachypodium - Pachylpodium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pachypodium - Pachylpodium

Pachypodium er hjemmehørende i den sydlige del af Afrika og på Madagas­car. De forskellige arter er busk- til træagtige, kødede planter med flaske­formede stammer eller med store, ure­gelmæssige knolde. De stammede planter er tornede, hvorved de i ikke­blomstrende tilstand minder om kak­tus. Bladene er samlet i en roset i spidsen af skuddet; de afkastes ved afslutningen af vækstperioden. De of­test dekorative blomster er gule, rosa eller røde og svagt stribede.

 

Pleje: Pachypodium kræver en løs, humusholdig jord og en lys, solrig placering. Om sommeren vandes der med måde, mens vandingen næsten ophører om vinteren, så snart bladene falder af. Der vandes kun så meget, at planten ikke tørrer ind.

 

Formering: Pachypodium formeres ved frø, der sås i sandholdig jord ved en temperatur på 20-22°C. Det er vanskeligt for amatører at formere Pa­chypodium.

 

Arter: Pachypodium brevicaule er ure­gelmæssigt knoldformet og omgivet af et sølvhvidt korklag. Blomsterne er gule. Den er hjemmehørende på Madagascar

 

Pachypodium geayi er hjemmehørende på Madagascar, hvor den bliver op til 8 m høj; i kultur bliver den ikke nær så stor. I ungdomsstadiet er den ugrenet.

Stammen er sølvgrå og besat med brune, hårede torne. Bladfæsterne er fortykkede og bladene linjeformede, 20 cm lange og besat med sølvgrå hår. Blomsterne er hvide. Planten tåler den tørre stueluft godt.

 

Pachypodium lameri, se artiklen Ma­dagascarsøjle.

 

Pachypodium rosulatum er i ungdoms­stadiet kugleformet. Ældre planter får knoldede, uregelmæssige stængler med gaffelformede kviste, besat med torne og på undersiden tætfiltede blade.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!