Logo

Pachyveria - Pachyveria

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pachyveria - Pachyveria

Pachyveria er en slægtshybrid, opstået ved krydsning mellem de to slægter Pachyphytum og Echeveria, som tilhø­rer samme familie. Det er kraftige, taknemmelige planter, der er velegne­de i vindueskarm og plantearrange­menter.

 

Pachyveria 'Glauca' har ingen stamme, men en kort blad roset.

 

Pleje: Pachyveria vokser godt i en almindelig standard-jordblanding. Om sommeren kan planten stå udendørs, hvor den kræver en ubetinget solrig vokseplads; om vinteren holdes den køligt og forholdsvis tørt. I sommerpe­rioden tilføres jævnlig næring med van­dingsvandet.

 

Formering: Pachyveria formeres ved top- eller bladstiklinger, der stikkes i en fugtig standard-jordblanding, f.eks. enhedsjord.

 

Sorter:

Pachyveria 'Albocarinata' ud­vikler næsten hvide, cylinderformede blade, samlet i en tæt roset på en kort stamme; den er en brogetbladet varia­tion af Pachyveria 'Scheideckeri'. Når planten står i fuld sol, bliver bladene svagt rosa.

 

Pachyveria 'Clavifolia' er stammedannende med knudrede, run­de, blågrønne blade. Blomsterne er røde med sølvlignende belægning.

 

Pa­chyveria 'Glauca' er stængelløs med en tæt roset og tilspidsede, halvt cylinder­formede, blåduggede blade med en netformet tegning. Blomsterne er gule med rosa spidser.

 

Pachyveria 'Schei­deckeri' er kortstammet med en tæt roset af aflange til spatelformede, blå­gråduggede blade. Blomsterne er orangefarvede.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?