Logo

Parodia - Parodia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parodia - Parodia

Parodia findes især vildtvoksende i det nordlige Argentina og det sydlige Boli­via, men kan også trives i andre syd­amerikanske lande. Der findes en ræk­ke forskellige arter, oftest kuglekaktus med iøjnefaldende torne og stor blom­sterrigdom; blomsterne er røde eller gule.

 

Parodia aureispina har gule torne og guldgule blomster.

  

Parodia microsperma var. sanguiniflora blomstrer flittigt år efter år.

 

Pleje: Parodia gror bedst i en luftig jordblanding af grus og enhedsjord. I vækstperioden skal der regelmæssigt tilføres vand; men om vinteren må temperaturen helst ikke være over 8- 12°C, og i denne periode tilføres der ikke vand. Lav temperatur fremmer blomstringen.

 

Formering: Kun få arter danner side­skud, og derfor foregår formering som oftest ved frø. Frøet er meget fint, men spirer hurtigt og bedst i mørke. For at undgå algevækst i såkassen dækkes denne med et lag fint sand. I begyndel­sen gror de nyspirede planter lang­somt.

 

Arter:

Parodia aureispina opnår en gennemsnitsstørrelse på ca. 8 cm. Tor­nene er gule, op til 1,5 cm lange og vinkelbøjede. Blomsterne er guldgule.

Parodia chrysacanthion bliver ca. 10 cm bred. Tornene er guldgule og lige, og blomsterne er guldgule.

Parodia maassii bliver ca. 15 cm stor. I begyndelsen er væksten kugleformet, men bliver efterhånden cylinderfor­met. De puder, hvorpå tornene sidder, er besat med hvide uldhår. Tornene er gule, senere hvidlige, lange og vinkel­bøjede. Blomsterne er kobberrøde.

Parodia microsperma bliver ca. 10 cm i diameter. Tornene er gennemskinneli­ge, og den midterste i hvert knippe er vinkelbøjet. Blomsterne er orange el­ler guldgule.

Parodia nivosa bliver ca. 10 cm i dia­meter og er besat med snehvide torne i stærk kontrast til de røde blomster.

Parodia sanguinlflora har hvide rand­torne og brune, vinkelbøjede midter­torne. Blomsterne er ca. 4 cm store og blodrøde.

Parodia schwebsiana er lille; den bliver ikke mere end ca. 5 cm i gennemsnit. Tornene er tætsiddende, korte, tykke og bøjede. Blomsterne er karminrøde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.803 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her