Logo

Portulacaria - Portulacaria afra

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Portulacaria - Portulacaria afra

Portulacaria minder meget om slægten Portulaca, hvad også navnet antyder. Den eneste kendte art er Portulacaria afra, som er hjemmehørende i Sydafri­ka, hvor den bliver 4-5 m høj. Stæng­len og grenene er kødede og bløde. I kultur bliver Portulacaria afra sjældent mere end 40-50 cm høj; den er en meget dekorativ plante, velegnet til stue og vinterhave. Bladene er skin­nende grønne, runde, modsatte og sid­dende, dvs. uden stilk. I kultur ser man særlig en brogetbladet sort, Pprtulaca­ria afra 'Variegata'. De sartrosa blom­ster er ubetydelige og udvikles kun sjældent på planter i kultur.

 

Pleje: Portulacaria trives bedst i en jord, der er let gennemtrængelig for vand. Om sommeren skal planten have meget sol, vand og næring, mens den om vinteren næsten intet vand skal have og slet ingen næring. Den over­vintrer bedst ved 8-12°C.

 

Formering: Portulacaria formeres ved stiklinger. Stikkejorden kan bestå af en almindelig standardjord med iblanding af grodan eller perlitekugler.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,9 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
222427-12-2014 10:27:30 Christina Gottlieb
Tak for info! Så ved jeg, hvorfor min døde sidste vinter (druknedøden!) :(
222503-07-2013 14:18:20 Maria Fuertes
Jeg er glad for deres hjemmesidde, blandt andet om Portulacaria Afra. Mit spørgsmål er, hvor kan man købe sådan en plante?, jeg er meget interesseret i sådan en. - Vil nogen hjælpe Maria ...
222612-05-2010 21:01:02 Hanne pedersen
Alle tiders kaktussukkulent ,er ved at prøve at drive en frem fra en lille stikling. Spændende at se en stor af slagsen og ikke mindst at læse om den

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?