Logo

Trichocereus - Trichocereus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trichocereus - Trichocereus

De fleste Trichocereus-arter stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. De har mere eller mindre forgrenede, op­rette eller nedliggende stængler og blomstrer ligesom nattens dronning om natten med store, hvide tillysrosa blomster. Skønt flere arter er meget dekorative, er Trichocereus især kendt og brugt som grundstamme for andre, mere svagtvoksende kaktusslægter.

 

Pleje: Trichocereus trives bedst i en næringsrig jord, bestående af en blan­ding af spagnum og ler. I vækstperio­den skal planterne have meget vand, megen sol og frisk luft. Om vinteren skal de holdes tørt og køligt, omkring 10-15°C.

 

Trichocereus er søjlekaktus fra Andesbjergene, særlig dekorative, når de blomstrer.

 

Formering: Trichocereus formeres ved frø eller stiklinger. Ved såning skal jorden have en temperatur på omkring 20°C. Hvis man hurtigt vil have mange grundstammer, deles et langt stængel­stykke, som endnu ikke er forveddet, i stykker på ca. 5 cm, der opbindes i en luftig jord. Når disse stængelstykker har slået rod, udvikles nye skud, der kan bruges som grundstamme, når de er ca. 10 cm lange.

 

Arter:

Trichocereus candicans udvikler stærkt forgrenede stængler, der bliver ca. 75 cm lange og 12 cm brede; de er gulgrønne og snor sig om sig selv, efterhånden som de bliver ældre. De hvide blomster dufter kraftigt.

 

Trichocereus macrogonus danner op til 2 m lange og 7 cm tykke, forgrenede, blågrønne stængler. Blomsterne er hvi­de. Denne art er meget velegnet som grundstamme for store kaktus med svagt rodsystem.

 

Trichocereus pachanoi er en træagtig, op til 6 m høj plante med blågrønne, ribbede stængler; blomsterne er hvide. Planten giver meget velegnede grund­stammer med få torne for bl.a. pindsvi­nekaktus (Echinocactus). Den tåler la­ve temperaturer om vinteren.

 

Trichocereus schickendantzii grener sig kraftigt fra grunden. Stænglerne bliver gennemsnitlig 25 cm lange og 6 cm i diameter. Blomsterne er hvide.

 

Trichocereus spachianus grener sig no­get fra grunden. Stænglerne bliver ca. 2 m lange og 6 cm tykke. Tornene er gule til brunlige; blomsterne er hvide. Det er en af de bedste og mest anvend­te grundstammer til alle kaktus arter.

 

Trichocereus thelegonus har mørke­grønne stængler, der bliver ca. 2 m lange og 8 cm tykke. Ribberne er stærkt indskårne, så at de er inddelt i sekskantede »vorter «. Det er en køn art, men ikke velegnet som grundstarn­me.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.349 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her