Logo

Acantholimon - Acantholimon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Acantholimon - Acantholimon

 

Planterne i Acantholimon-slægten kommer næsten udelukkende fra Græ­kenland, Lilleasien eller Armenien og omfatter mange arter; men det er kun et fåtal, der dyrkes. Bladene er nåle­- eller syleformede og danner tætte, stik­kende, kugleformede puder, som bli­ver 15-20 centimeter  høje. De blom­strer i juli eller august med hvide eller røde blomster, der kan minde om små nelliker.

 

Vækstkrav: Acantholimon kræver en varm, tør og solrig vokseplads. Jorden behøver ikke at være særlig muldet, men må gerne indeholde ler, sand og mange småsten. Ingen af Acantholi­mon-arterne er dog særlig nemme i kultur, og de kan kun anbefales til havedyrkere, der samler på stenbeds­planter. I vort fugtige vinterklima er det absolut nødvendigt at dække med grangrene på friland, men endnu bedre er det at tage planterne ind og opbeva­re dem køligt vinteren over. Formering sker sikrest ved aflægning. Acantholi­mon kan formeres ved stiklinger, men det er vanskeligt. Bør kun omplantes om

foråret.

 

Acantholimon glumaceum kommer fra Armenien.

 

Arter: Acantholimon androsaceum stammer fra Grækenland. Den danner brede, tætte puder af grågrønne blad­rosetter. Blomsterstængelen er enårig og meget kort. De hvide blomster har en let behåret bund og er smykket med røde nerver.

Acantholimon glumaceum kommer fra Armenien. Den danner friskgrønne, tætte puder af meget tynde, syleforme­de blade. Blomsterstængelen er lidt træagtig og holder i 2-3 år. Blomsten er rosa. Formentlig den letteste art i kultur.

Acantholimon olivieri danner blågrøn­ne puder af stive, nåleformede blade. Blomsterstængelen er betydelig højere end hos andre arter i kultur, og de lyserøde eller mørkerøde blomster sid­der i en åben, lidt hængende stand.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1206101-02-2018 07:53:27 Christian H. Rasmussen
Acantholimon er ikke specielt svære planter at dyrke. de klarer sig fint uden vinterdække. deling er den nemmeste måde at formere den på. Grav planten op og del den. Især maj er særdeles god til dette formål. Gode underarter er: 1.Acantholimon glumaceum 2.Acantholimon ulicinum (som også hedder A.androsaceum og også hedder A. ulicinum var creticum og også hedder A. creticum) 3.Acantholimon trojanum 4.Acantholimon venustum I min have benytter jeg både navnet A. androsaceum og A. creticum. Planterne kan variere i bladenes farve. Den plante jeg har i haven under navnet A. creticum er nærmest sølvfarvet og meget rigtblomstrende. A. androsaceum er meget stiv og mørknålet og meget rigtblomstrende. A. trojanum er også en fin plante, der lidt ligner en mellemting mellem A. androsaceum og creticum A.venustum er lidt mere løs i opbygningen men minder om trojanum.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her