Logo

Agurkekaktus - Chamaecereus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Agurkekaktus - Chamaecereus

 

Navnet kommer af det græske chamai = dværg, og cereus = søjle, og henty-

der til, at planten ligner en lille søjle. Slægten agurkekaktus, som kun rummer en enkelt art, Chamaecereus silvestris, stammer fra Argentina, hvor den blev fundet i 1905. Planten er rigt forgrenet med ca. 10 cm lange og ca. 1 cm tykke skud med lave ribber og bløde, hvide torne. I det tidlige forår fremkommer orangeskarlagen blomster. To særprægede former af Chamaecereus silvestris er i kultur. Det er 'Cristata', som har båndformede skud­spidser, og 'Aurea', som ikke har no­get bladgrønt og derfor er hvidgul. Begge former må podes på en hur­tigtvoksende grundstamme.

 

Pasning: For at få blomstring skal agurkekaktus holdes køligt, men frost­frit, og tørt om vinteren. Hvis planten står for varmt og får for meget vand, bliver væksten hurtig, men der kom­mer ingen blomster. Blomsterne luk­ker sig om aftenen og åbner sig igen 4-7 dage i træk. Om sommeren kræves meget vand og frisk luft.

 

Formering: Agurkekaktusformeres let ved hjælp af skud, der fjernes fra moderplanten og stikkes i en let, porøs jord. Stiklingerne beskyttes mod di­rekte sol og holdes jævnt fugtige. Der kan stikkes hele året, men det bedste tidspunkt er april-juni. De særprægede former bevares ved podning på en hurtigtvoksende grundstamme.

 

Agurkekaktus (Chamaecereus) har en masse skinnende røde blomster.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!