Logo

Farverod - Xanthorhiza simplicissima

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farverod - Xanthorhiza simplicissima

Farverod er en robust plante, der let breder sig til alle sider som bundplante i en lys skovbund. Den stammer fra det østlige Nordamerika, hvor den vokser vildt fra New York til Florida. Både rod og bark har en kraftig gul farve, og det botaniske navn, Xanthorhiza, be­tyder da også »gulrod«. På buskens småstammer udvikles de regelmæssige, oprette stængler, som bærer en lille krone af tredelte, tilspidsede blade og klaser med bittesmå, grønliggule blom­ster i april eller maj. Om efteråret får bladene en kraftig violet høstfarve.

 

Vækstkrav: Som skovbundsplante ud­vikles farve rod bedst i halvskygge, og jorden skal være næringsrig havejord eller skovjord, som aldrig bør få lov at tørre helt ud.

 

Pleje: Farverod formeres ved deling af ældre planter, ved afskæring af udløbe­re eller ved rodstiklinger, som stilles i sandblandet enhedsjord i kasser, der overvintres frostfrit i ct koldt drivhus. Nye planter plantes bedst om efteråret straks efter løvfald; udover omhyggelig vanding i tørre perioder kræver farve­rod ingen særlig pleje. Den er særlig anvendelig som bunddække under lyse træer som Cladrastis, robinie og tre­torn, men også som mellem plantning i rododendronbedet.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!