Logo

Fattigmands­orkidé - Schizanthus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fattigmands­orkidé - Schizanthus 

Fattigmandsorkidé er en af de hurtigst blomstrende sommerplanteslægter; allerede 10 uger efter udsæd er den i blomst. Det er oprette, en- til to-årige urter med dybt snitdelte, lysegrønne blade og store toppe af blomster, hvis kronblade er mere eller mindre dybt fligede. Blomsterne er oftest flerfar­vede.

 

Vækstkrav: Planterne udvikles bedst i en let, humusrig jord i fuld sol.

 

Pleje: Frøet sås i koldhus i april, og planterne pottes og udplantes med klump sidst i maj eller sås på bliveste­det i begyndelsen af maj, udtyndes til 25-30 cm 's afstand og blomstrer i juli.

 

Der findes i handelen flere forskellige sorter af fattigmandsorkidé (Schizanthus wisetonensis).

 

Fattigmandsorkidé (Schizanthus wisetonensis) findes i mange smukke farver.

 

Anvendelse: I bede, rabatter og til afskæring. Da den kan være lidt ømfindtlig over for koldt og blæsende vejrlig, er det en god ide at dyrke den i potter eller kasser, som kan flyttes i læ i perioder med dårligt vejr. Den kan også anvendes som stueplante i som­mertiden.

 

Arter og varieteter: Schizanthus pin­natus har ofte dobbelt fjersnitdelte blade og langt kronrør samt stærkt frynsede kronflige. Farven er lyslilla med mørklilla tegninger iblandet gult. Schizanthus wisetonensis er et kryds­ningsprodukt mellem flere arter. Væk­sten er kompakt, 40-60 cm høj, pyra­mideformet og meget blomsterrig. Blomsterne er ikke særlig frynsede; de har fine tegninger i hvide, lyserøde eller blå farver og gult plettet svælg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.781 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her