Logo

Forstbotanisk Have Charlottenlund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forstbotanisk Have i Charlottenlund er en park underlagt Naturstyrelsen. Haven udgjorde tidligere en enhed under Arboretet i Hørsholm og var dengang tilknyttet Skov & Landskab ved Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet.

Haven er 3,5 ha stor og rummer mere end 600 arter af træer og buske. De fleste af planterne har prøvet kræfter med det danske klima og dets ekstremer. Derved har haven en stor værdi for den grundlæggende forskning samt for den mere målrettede udnyttelse i haver, parker og i landskabet. Forstbotanisk Have blev grundlagt i 1835 som et uddannelsesinstitution for botanikere ved Københavns universitet.

Haven blev fra 1936 til 1970 bestyret af Carl Syrach Larsen hvis fader havde været gartner der og som selv udmærkede sig ved at anvende anlægget som "hyttefad" under den tyske besættelse af Danmark. Den 14. februar 1945 skjulte han og familien flyveren Roy Maddock-Lyon i ejendommens brændeskur før hans afrejse til Sverige.

Siden 1970 har plejen af haven været udpræget ekstensiv og den fremstod i stadig stigende omfang som naturskovsområde i takt med at biologerne fra Københavns Universitet i stigende omfang anvendte Aboretet i Hørsholm til undervisnings-, studie- og forskningsmæssige formål. Som følge heraf er ansvaret for havens pleje og vedligeholdelse fra foråret 2008 overdraget til Skov- og Naturstyrelsen.

Der er fri adgang til Forstbotanisk Have året rundt fra klokken 07.00 og indtil solnedgang.

Forstbotanisk Have

Bregnegårdsvej 2

2920 Charlottenlund

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.326 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
144726-03-2014 15:32:51 Michael Westergaard
Er jævnlig gæst i haven, som efterhånden må betragtes som en skygge af sig selv. Efter at Landbohøjskolen måtte afgive stedet til Naturstyrelsen er det gået jævnt ned af bakke. Det er en ren politisk beslutning, at nedprioritere uvurderlige og uerstattelige steder som dette. Sørgeligt men sandt. Naturen det billige skidt.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her