Logo

Hængefigen - Ficus pumila 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hængefigen - Ficus pumila 2

Hængefigen er hjemmehørende i Kina og Australien. Det er en plante med spinkel, rankende vækst. Grenene er forsynet med klatrerødder og små æg­formede, friskgrønne blade. Når plan­ten bliver så gammel, at den skal til at blomstre, danner den særlige frugt­skud, der er opretvoksende uden kla­trerødder og bærer blade, der er større end på de normale skud. I stue kan den anvendes som ampelplante eller som bundvække under større planter.

  

Hængefigen (Ficus pumila) er en nem stueplante.

 

Pleje: Hængefigen er ikke særlig lys­krævende, og man må beskytte den mod direkte sollys om sommeren. Luftfugtigheden skal være stor og tem­peraturen høj; om vinteren må tempe­raturen ikke komme under 16°C. Jor­den skal være en kraftig, velgødet jordblanding. Man vander regelmæs­sigt, og om sommeren tilføres regel­mæssigt næring.

 

Formering: Man kan bruge såvel top­stiklinger som ledstiklinger til forme­ring, men i den mørke årstid er det vanskeligt at få rod på især topstiklin­ger. I  rodslagningsperioden, som varer ca. 3 uger, holder man sluttet luft om planten ved hjælp af plastic.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.081 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!