Logo

Hvornår slår man græs?

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvornår slår man græs?

Hvornår slår man græs? 

Dette indhold er sponsoreret

Vejret er en afgørende faktor for, hvornår man skal slå græsplænen for første gang. Dog er det meget forskelligt, hvornår folk begynder at slå græsset. 

Når kulden langsomt forsvinder, så vil græsset begynde at strække sig mod solen igen. Det kan krible i en, når vinteren har sluppet grebet, men alligevel bør man vente til forholdene er rigtige, før man finder græsslåmaskinen frem. 

Har du brug for en robotplæneklipper eller plænklipper til at slå dit græs med, så kan du tjekke koldingsbedsteservice.dk ud. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvornår man skal slå græsset første gang.

Temperaturen er en afgørende faktor

Græsset skal gerne være i gang med at gro, før man finder græsslåmaskinen frem og slår græsset første gang i foråret. Græsset vil gerne gro, når jordtemperaturen ligger på 7-8 grader. 

Derudover bør græsset være omkring 6-8 cm, før man klipper det. En god tommelfingerregel er, at man skal kunne stikke en helt almindelig tændstikæske på højkant, og hvis græsset er højere end den, så kan man begynde at slå det. 

Præcist hvornår man bør slå græsplænen afhænger af, hvordan vejret er og har været, men oftest vil man kunne begynde at slå græsset i begyndelsen af april.

Et andet husråd er, at man kan slå ens plæne, når den begynder at være flot grøn. Er man i tvivl om, hvornår jordtemperaturen er 7-8 grader, så kan man med fordel investere i et jordtermometer hos en planteskole. 

Den skal stikkes ned i jorden, og gerne et sted hvor den er i skygge. Derefter vil den måle jordtemperaturen, og deraf ved man, hvornår græsset er klar til at blive slået.

Hvor langt må man slå græsset ned?

En anden vigtig faktor, når man skal begynde at slå græsset er, hvor langt det skal klippes ned. Græsset bør aldrig klippes længere ned end 4 cm. Klipper man det længere ned, så vil det kunne svække græssets rodnet, hvilket kan give gule pletter, og give gode levevilkår for mos og ukrudt i græsplænen. Man kan sammenligne de 4 cm med den førnævnte tændstikæske, dog skal tændstikæsken i denne omgang stå på den smalle side. Det kan være med til at give en fornemmelse af, hvor langt ned græsset skal klippes.

Hvis græsplænens rodnet nogle steder er ødelagt, når man skal til at slå græsset for første gang, så skal man ikke være bange for at slå over det. Vil man gerne have de gule pletter til livs, så kan man give det NPK-gødning sammen med vand.

Hvor ofte skal du klippe græsset ?

Når græsset er godt i vækst, bør det klippes 2-3 gange i ugen - Det kan lyde at meget og er det svært at få det til at passe ind i hverdagen - Kan man med fordel investere i en robotklipper, som kan klarer arbejdet og når græsset gror meget, kan den med fordel køre hver dag.

 

Husk dog at i starten af sæsonen og i slutningen, skal man skrue lidt ned for klippedagene.

Hvis der er tørke i udsigt

Hvis man kan se at der snart er tørke på vej, kan det være en fordel at stoppe med at klippe sit græs, så klarer det sig bedre i tørken. ved at man ikke klipper, er græsset længere og kan optage mere vand igennem strået, når duggen falder om morgenen.


Den sidst klipning 

Den skal være midt oktober - Alt efter temperaturen. Det er vigtigt at man klipper græsset i den højeste indstilling og gerne med en skarp kniv. Det vil være med til give græsset gode betingelser til at klare vinteren godt.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektorEffektiv reklame - klik her