Logo

Hyld - Sambucus nigra 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyld - Sambucus nigra 2

Mange haveplanter kan under gunstige forhold brede sig til steder, hvor de er uønskede, og bliver på den måde til mere eller mindre besværligt ukrudt. Hyldebusken er en kendt og skattet bærbusk i mange haver. I levende hegn og i lyse skove breder den sig voldsomt ved bærædende fugles hjælp. Hyl­dens kimplante er lille og ubetydelig, så man bemærker næppe, hvis den spirer frem inde mellem andre planter, for eksempel blandt andre frugtbu­ske eller i en tjørnehæk. På et par somre vokser den så voldsomt til, at den snart er vanskelig at grave op. Dens kraftige rødder skyder ind mellem rød­derne på naboplanterne og kan ikke trækkes op uden videre. Ikke mindst i en hæk er det umuligt at trække eller grave en selvsået hyld op.

Især havens hække er det vigtigt at holde rene for træagtig ukrudt som hyld, elm og ahorn, hvis hækken ikke alt for snart skal forvandles til en blandet hæk uden den oprindelige hæks tiltænkte skønhed og gode hegnen­de egenskaber.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her