Logo

Hyrdetaske - Capsella bursa-pastoris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyrdetaske - Capsella bursa-pastoris

Hyrdetaske er let at kende på de trekantede, omvendt hjerteformede frøkapsler eller skulper, der kan ligne små tasker, hvoraf såvel det danske som det botaniske artsnavn (bursa = pung, pastor = hyrde); slægtsnavnet Capsella er afledt af latin capsula = lille kapsel.

Hyrdetaske har en roset af enkelt eller dobbelt fjersnitdelte blade og helran­dede, pilformet omfattende stængel­blade. Kronbladene er bitte små og hvide. Planten findes i de fleste haver, hvor jorden bearbejdes, hvorved sta­dig nye frø kommer op til overfladen og får gode spirebetingelser. Planten træffes især i køkkenhaven og i blom­sterbede, der ikke til stadighed er dækket af dyrkede planter. De grønne bladrosetter kan overvintre og fortsæt­te væksten det følgende forår; de over­vintrede planter er i stand til at kaste frø allerede i maj. Hyrdetaske er dog ikke noget særlig besværligt ukrudt, da de enkelte planter er nemme at trække op med rod; men man bør sørge for bortlugning, inden de når at kaste frø. Frøb1rende planter bør ikke kastes på kompostbunken, hvorfra de med kom­postjorden på ny vil spredes i haven. Den bedste bekæmpelsesmetode er en omhyggelig efterårsgravning af køk­kenhaven, så at alle ukrudtsplanterne kommer dybt ned i jorden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her