Logo

Kaffetræ, uægte - Pittosporum undulatum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaffetræ, uægte - Pittosporum undulatum

Uægte kaffetræ har fået sit danske navn, fordi dets mørkegrønne, blanke blade med svagt bølgende bladrande kan minde noget om kaffetræets blade. Planten er stedsegrøn. Blomsterne er hvide og samlet i tætte blomsterstande i maj-juli; de har en fin duft.

 

Pleje: Uægte kaffetræ er moderat var­mekrævende, i varme perioder om sommeren må man sørge for udluft­ning. Så lys en placering som mulig giver planten den bedste vækst; for samtidig at sikre, at luftfugtigheden er tilstrækkelig høj, må man regelmæssigt overbruse planten. Det bedste dyrk­ningssubstrat er en kraftig, næringsrig spagnumblanding. I den lyse del af året tilfører man næring sammen med van­dingsvandet. Planterne skal overvin­tres ved 10-12°C.

 

Formering: Uægte kaffe træ kan forme­res ved hjælp af frø og stiklinger. Som formeringssubstrat bruger man en let spagnumblanding. Den bedste formeringstid er februar-maj, selvom frø­formering kan lykkes hele året. Den bedste spiringstemperatur er 20-22°C; for at holde tilstrækkelig fugtighed un­der spiringen dækkes såkassen med glas. De fremspirede planter er klar til oppotning i løbet af 3 måneder.

 

Anvendelse: Da planterne er ret plads­krævende, egner de sig kun til store vindueskarme, i vinterhaven og i kold­hus. I sommertiden kan de flyttes udendørs på en lun plads, hvis de dyrkes i potter eller baljer.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her