Logo

Kamille - Lugtløs kamille - Matricaria perforata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kamille - Lugtløs kamille - Matricaria perforata

Den lugtløse kamille er en 50 cm høj, ret kraftig plante med busket vækst. Den optræder både som enårig, toårig og flerårig. Dens blade er Iriskgrøn­ne, dobbelt fjersnitdelte med trådformede flige. Kurvblomsterne er hvide »margeritter«, hvis blomsterleje (hvortil både skivekroner og randkroner er fastgjort) er halvkugleformet og ikke hult. Skivekronerne er gule, og rand­kronerne er hvide og vandret udstående. Kamillen producerer en masse frø. En enkelt plante kan således i løbet af en sommer frembringe en halv mil­lion frø! Frøene bevarer spireevnen i flere år.

Lugtløs kamille er karakterplante for kalkrig og næringsrig jord. I haver op­træder den især mellem frugttræer, i køkkenhaven og mellem jordbærræk­kerne, hvor der i reglen gødes kraftigt.

Vil man undgå, at den lugtløse kamille spredes for meget i haven, bør man bortluge den inden blomstringen. Hvis man foretager lugearbejdet under dens blomstring, må man fjerne planterne og tilintetgøre dem (brænde dem). Frøene eftermodnes, hvis planterne får lov at ligge på jorden.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
247812-06-2013 14:01:12 Marajna
Lugtløs kamille hedder Tripleurospermum perforatum. Her er der angivet en forkert slægt af Kamille, de to slægter adskiller sig hovedsaligt ved kurvebundens udformning.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her