Logo

Kantlyng - Cassiope tetragona

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kantlyng - Cassiope tetragona

Cassiope er opkaldt efter dronning Cassiopeia, der var gift med den ægyp­tiske kong Kepheus og mor til Andro­meda. Slægten omfatter 12 arter i de nordiske fjelde, de arktiske egne i Amerika og Asien samt i Himalaya. Det er stedsegrønne dværgbuske, og den kendteste art har fået navnet tetra­gona = firhjørnet , fordi stænglerne er besat med små, tætsiddende, skællig­nende grønne blade i fire rækker. Da stænglen derved forekommer firkan­tet, har den fået det danske navn kantlyng. Den bærer små, nikkende, hvide, klokkeformede blomster for en­den af de oprette, bladklædte stængler.

 

Kantlyng (Cassiope tetragona) er en smuk, men vanskelig plante i surbundsbedet.

 

Vækstkrav: Kantlyng er ikke helt nem i kultur; den kræver surbund med en surhedsgrad (pH) omkring 4 og megen væde om sommeren. Bedst er det at vande med opsamlet regnvand eller postevand, der er tilsat ca. svovlsur ammoniak pr. liter. Om vinteren skal kantlyng helst stå relativt tørt. Formering: Kantlyng formerer man bedst ved i juli at stikke nye, men modne, ca. lange skud i fugtigt, sandblandet tørvemel med perfekt dræn. De anbringes ved ca. i delvis skygge og overvintres bedst på stedet, selvom de allerede har dannet rødder.

 

Andre arter: Til et alpint hus er flere Cassiape-arter næsten selvskrevne. En af de smukkeste er Cassiape wardii, men også Cassiape fastigiata 'Edin­burgh' kan anbefales. Cassiape hysopo­diaides hører hjemme i Alaska og Japan.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.417 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her