Logo

Kassia - Cassia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kassia - Cassia

Cassia-slægten består af over 700 tropiske og subtropiske arter, af hvilke nogle få dyrkes som prydplanter eller p.gr. af deres medicinske egenskaber. Slægten består mest af træer og buske. Bladene er ligefinnede, blomsterne of­test gule, næsten regelmæssige og sam­let i klaser eller toppe. Frugten er en bælg, der varierer i form og størrelse og er opspringende eller uopspringen­de og ofte indeholder et kødet, sukker­holdigt lag mellem frøene.

 

Arter:

Cassia angustifolia er vildtvok­sende i Iran og Arabien og dyrkes i Forindien, hvor man af de tørrede blade (sennesblade) udvinder en dro­ge, som virker stærkt afførende. Bæl­gene, der kaldes sennesbælge, benyttes som bladene, men har en mildere virk­ning end disse. Til dette formål anven­des ligeledes bælge fra andre kassia­arter.

Cassia corymbosa er en indtil 2 m høj busk, der er vildtvoksende i Argenti­na. Blomsterne er langstilkede og gule. Planten bliver til tider dyrket i kold­hus, men kan som potteplante eller kummeplante »oversomre« udendørs på et varmt og solrigt sted.

Cassia marilandica er en staude, som er hårdfør hos os, blot den bliver plantet et beskyttet sted og de første vintre dækkes med vissent løv og gran­ris. Den har lysegrønne blade med stikkende spids. Fra bladhjørnerne ud­vikles de lysende gule blomsterklaser i august-september.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her