Logo

Kronvikke / Perlebælg - Coronilla emerus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kronvikke / Perlebælg - Coronilla emerus

De fleste arter af slægten Coronilla er stauder eller halvbuske, og kun den her omtalte er en busk med træagtige skud. Den er næppe helt hårdfør på vore breddegrader og skal i alle tilfæl­de plantes på en let, gennemtrængelig,

veldrænet jord for at undgå tilbagefrys­ning. Kronvikke eller perle bælg udvik­les til en bred busk, der her i landet kun bliver 1 m høj. Den er løvfældende og har overhængende, grønne, kante­de skud, der kan minde svagt om gyvelbuskens risede grene. Bladene er uligefinnede med 5-7 kortstilkede, blå­grønne småblade. Blomsterne er rent gule og sidder 2-3 sammen på en fælles stilk. Bælgene er sammentrykte, 5 cm lange og leddelte; heraf det andet danske navn, perlebælg.

 

Vækstkrav: Kronvikke kræver en sol­rig plads med let, veldrænet jord; ellers fryser den tilbage, selv i ret milde vintre. Til gengæld skyder den let nye skud helt nedefra om foråret, hvor den gamle top er frosset tilbage.

 

Pleje: Kronvikke formeres ved frøud­sæd om foråret eller ved stiklinger hen på sommeren. Plejen består i tilbage­skæring af frostsvedne skud; men ellers kan planten klare sig uden særlige dyrkningsforanstaltninger.

 

Anvendelse: Velegnet på tør, sandet jord i fritidshaver, på tørmure og stengærder samt i solrige atriumgårde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her