Logo

Krybeklokke - Campanula portenschlagiana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krybeklokke - Campanula portenschlagiana

Krybeklokke stammer fra Dalmatien og er en af vore frodigste og mest taknemmelige stenbedsplanter. Til plantemure er den uundværlig. Den har krybende stængler med uregelmæs­sigt tandede, runde blade og et væld af små opadvendte, klokkeformede, blå­violette blomster, der efterhånden åb­ner sig så meget, at de næsten er stjerneformede. De fremkommer om sommeren, men giver tit et mere be­skedent efterflor i september. Planter­ne breder sig stærkt og kan hurtigt danne store tæpper. Særlig blomsterrig er sorten 'Birch Hybrid'.

Vækstkrav: Krybeklokke er en meget nøjsom plante, som klarer sig på al slags jord, blot den er veldrænet. Den trives såvel i fuld sol som i halvskygge og kan endda vokse i meget stærk skygge, men her kniber det med blom­stringen.

Formering: Krybeklokke formeres som regel lettest ved deling, men kan også formeres ved frø. Dette er meget fint og udsås næsten uden jorddækning i juni, hvorefter småplanterne prikles i september og udplantes det følgende forår.

 

Krybeklokke (Campanula portenschlagia­na) sammen med røde bellis og blå ensian ved en havetrappe.

Se også artiklen Klokke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (31 stemmer)
Siden er blevet set 7.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
298829-06-2010 10:43:52 annette munthe
Krybeklokke er den dejligste plante man kan købe den kan plantes over alt i haven. Den kan blive meget stor og er super flot. Skal man plante et have gærde til er det en dejlig plante at bruge.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her