Logo

Krybhvene - Agrostis stolonifera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midsommer - tidligt efterår. Det er en af flere flerårige græsser, der er udmærkede, så længe de holder sig i plænen, men som kan give ganske mange problemer, hvis de undslipper ...

Ses midsommer - tidligt efterår.

 

Det er en af flere flerårige græsser, der er udmærkede, så længe de holder sig i plænen, men som kan give ganske mange problemer, hvis de undslipper.

Rød svingel (Festuca rubra) og almindelig hvene (Agrostis capillaris), som begge er fine græsser, opfører sig på samme måde.

 

Vækstform:

Denne græs er meget vidt udbredt i plæner, i vejrabatter og på ubebygget jord. Den vokser hurtigt, spreder sig kraftigt med udløbere og har små langtidsholdbare frø. Krybhvene bliver sjældent sået som plænegræs, men ender som regel med at blive ret almindelig i de fleste plæner alligevel. Derfra kan den sprede sig ud i de omgivende blomsterbede.

 

Hvad kan man gøre:

I bar jord er det effektivt at luge eller trække op med håndkraft, specielt når planterne er unge. Når krybhvene og andre græsser bliver blandet med urteagtige planter er det meget sværere at holde dem nede. Det nytter ikke noget at trække eller klippe de synlige blade af. Den eneste løsning er at gå til rødderne og fjerne hele planten. Det er vigtigt, at man forhindrer græsser i plæner i at sætte frø.

 

Fordele:

Hvis den bliver klippet tæt, danner krybhvene en tæt og fin græstørv, der er meget værdsat på golfbaner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her