Logo

Maackia - Maackia amurensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Maackia - Maackia amurensis

Maackia er et sjældent træ i danske haver. Det er nær beslægtet med den smukke Cladrastis, men har i modsæt­ning til denne frie vinterknopper, mod­satte småblade og oprette blomsterkla­ser. Træet stammer fra Østasien, hvor det kan blive 15 m højt. De uligefinnede blade er 20-30 cm lange med 7-11 modsat stillede småblade; bladene er grålighvide i udspring, men senere bliver oversiden mørkegrøn. Blomster­ne er grønlighvide og samlet i 10-15 cm lange, stive, oprette klaser i juli­-august.

 

Vækstkrav: Ligesom Cladrastis og Ro­binia trives Maackia bedst under frie forhold på en græsplæne, gerne med græs helt ind til stammen. Jorden skal være let, porøs, veldrænet og nærings­rig. Træet trives i både sol og halvskyg­ge; i Danmark er det helt hårdført.

 

Pleje: Maackia formeres ved frø, som bedst sås straks efter modningen om efteråret. De sås i koldhus eller driv­bænk, og småplanterne kan udplantes følgende efterår. Træet kan også for­meres ved aflæggere. I øvrigt er Maackia et nemt træ, som ikke kræver nogen særlig pleje.

 

Anvendelse: Fritstående træ på en plæ­ne eller blomstereng, gerne i selskab med Cladrastis, indigobusk, kineser­træ, robinie, skyrækker og lignende træer med samme vækstkarakter.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.668 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
311920-03-2014 23:08:37 mogens thomsen
Har i dag markia amurensis , det må jo være denne så. fik på planteskolen at vide at den kom med en stor frugt i toppen er det det sandt eller falsk , håber i kan hjælpe, Tak

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!