Logo

Mackaya - Mackaya bella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mackaya - Mackaya bella

Mackaya bella er hjemmehørende Sydafrika. Bladene er glatte, elliptiske og tandede i randen. De lyslilla blom­ster, der er ca. 5 cm store, er samlet i oprette, ret korte klaser. Slægtsnavnet er givet til ære for skotten James Townsend Mackay (1775-1862), som var botaniker og gartner og grundlagde den botaniske have ved Trinity College i Dublin i 1806.

 

Pleje: Mackaya bella ynder en lys placering uden direkte sol. Pottejor­den kan bestå af en standard-jordblan­ding, f.eks. enhedsjord. Om somme­ren tilføres regelmæssigt vand og næ­ring, mens der om vinteren vandes mindre og gødskning undlades. Tem­peraturen må ikke komme under 10°C; men ellers tåler Mackaya bella normal stuetemperatur. For at holde planterne kompakte må de knibes.

 

Formering: Som stikkemateriale kan bruges afknebne skudspidser, der skal være 6-10 cm lange. Stikketemperatu­ren skal være 20-25°C. Det kan opnås ved at stille stikkekassen på en radiator med lidt varme. For at holde sluttet luft og dermed høj luftfugtighed dæk­kes stiklingerne med klar plastic.

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!